top of page
logo sv deurne.png

Welkom bij de persoonlijke clubpagina van SV Deurne. 

Hier vind je meer informatie over focus en veerkracht!

Download hier jullie input: MB en BB

PRESTATIEPIRAMIDE OEFENING

Zorg voor een volle batterij zodat je in het hier en nu bezig kunt zijn met datgene wat bijdraagt aan het bereiken van jouw (team)doelen

Focus

In het hier en nu zijn

Idealiter: bezig zijn, in het hier en nu, met datgene wat bijdraagt aan het bereiken van jouw (team)doelen.

Hoe werkt focus?

Dat jij je kunt focussen komt door je hersenen, die sturen zowel jouw gedachten als jouw lichaam en gedrag aan.

Focus is een vaardigheid

Je kunt goed zijn in het hier en nu bezig te zijn of je kunt afgeleid zijn en er veel moeite mee hebben. Maar hoe goed je er wel of niet in bent, je kunt leren er beter in te worden! Focus is een vaardigheid.

Betere focus wanneer je opgeladen bent

Op welke momenten kun jij jezelf beter focussen? En op welke momenten heb je daar meer moeite mee? Over het algemeen kun je je beter focussen wanneer je fit bent en je veel energie hebt.

Je kunt je hersenen vergelijken met een mobiele telefoon. Je telefoon werkt (vaak) beter wanneer de batterij vol is. Is de batterij leeg? Dan kun je niks beginnen. Doe je veel op je telefoon dan loopt de batterij sneller leeg. Ben je op verschillende apps tegelijkertijd bezig? Dan ben je waarschijnlijk minder effectief bezig én loopt de batterij sneller leeg.

Tekst gaat rechts verder..

Hoe laad je jezelf op?

Met een beetje fantasie kun je je hersenen zo ook zien. Je telefoon kun je opladen met een kabel en stekker in het stopcontact. Hoe doe je dat met je hersenen? Hoe zorg je er voor dat zo fit mogelijk en zo veel mogelijk energie hebt om in het hier en nu bezig te zijn met datgene dat bijdraagt aan het bereiken van jouw (team)doelen?

Zie de prestatiepiramide hieronder voor het antwoord. Jouw gewoonten met betrekking tot slaap, voeding, beweging, ontspanning, mindset (is het glas halfvol of half leeg?), relaties (heb je fijne relaties met anderen of juist niet?) en zingeving (waar kom jij jouw bed voor uit?) dragen bij aan jouw fitheid en energieniveau! 

Opdracht

Breng daarom jouw gewoonten in kaart om te zien of en waar je eventueel stappen kunt zetten zodat je je fitter en energieker voelt zodat je beter opgeladen bent en je je beter kunt focussen waarmee je de kans vergroot op prestaties en het bereiken van jouw (team)doelen!

BVDL Prestatiepiramide.png
bottom of page